Heel Nederland

Wij kunnen je helpen door heel Nederland. Van Groningen tot Venlo.

Scherpe prijs

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Altijd een elektricien bij jou in de regio direct beschikbaar

Kortsluiting

Levert de stroomstoring of kortsluiting in de groepenkast je aanzienlijk veel hinder op? Elektriciens.org is het licht in het duister wat betreft alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij jouw groepenkastsysteem.

Wat is kortsluiting?

Een kortsluiting kan ontstaan als gevolg van abnormale warmteontwikkeling. Dit kan gebeuren wanneer er direct contact is tussen de stroomdraden door beschadigingen van het kunststoffen omhulsel. Ook kan kortsluiting worden veroorzaakt door een defect van een verouderd elektrisch apparaat of door de aanwezigheid van geleidende stoffen. Water en insecten zijn de voornaamste geleidende stoffen die kortsluiting veroorzaken.

Opsporen van de oorzaak

Om de oorzaak van kortsluiting te achterhalen kun je het volgende stappenplan gebruiken:

 • 1. Controleer de meterkast op doorgeslagen zekeringen, een uitgeschakelde aardlekschakelaar of een hoofdzekering die is doorgeslagen.
 • 2. Schakel de groep van de doorgeslagen stop of automaat uit met behulp van de groepsschakelaar in de groepenkast.
 • 3. Schakel de elektrische apparaten in de groep uit door de stekkers uit de stopcontacten te halen.
 • 4. Vervang de doorgeslagen stop of schakel de automaat weer in.
 • 5. Spoor het apparaat op die verantwoordelijk is voor de kortsluiting door alle apparaten achtereenvolgens in te schakelen, totdat de stop of automaat weer wordt uitgeschakeld.

Geeft geen enkel elektrisch apparaat een probleem? Is er bovendien geen sprake van overbelasting? De vakmannen van Elektriciens.org zijn gespecialiseerd in het detecteren en verhelpen van kortsluiting.

Voorkomen is beter dan genezen

Kortsluiting kan tot gevaarlijke situaties leiden in en rondom jouw woning. Natuurlijk wil je gevaarlijke situaties liever voorkomen dan genezen! Gebruik de volgende tips om riskante situaties te voorkomen.

 • Verbruik nooit meer ampère dan per groep wordt voorgeschreven.
 • Controleer regelmatig of de elektrische kabels nog wel voldoende geïsoleerd zijn en raak deze onder geen beding aan.
 • Gebruik geen apparaten met beschadigde kabels of blootliggende draden.
 • Volg altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing van elektrische apparaten.
 • Gebruik maximaal één verlengsnoer tussen het stopcontact en de elektrische apparaten en rol deze volledig uit.
 • Controleer of de elektrische apparaten voldoen aan de vereisten voor de Nederlandse en Europese veiligheid en voorzien zijn van een KEMA- of CE-keurmerk.

Heb je problemen met kortsluiting of andere storingen? Onderneem nu actie en schakel Elektriciens.org in om schade en hoog oplopende kosten te voorkomen.

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn erg tevreden met de elektricien die we via deze site gevonden hebben. Hij heeft veel ervaring met verschillende situaties waardoor hij ons altijd helpt als we storing of…

- Tristan Schelvis uit Zutphen

Wij wilden onze groepenkast uitbreiden zodat we meer apparaten kunnen aansluiten. Ik durf hier zelf niet aan te beginnen, voor dit soort klusjes schakel ik liever een specialist in…

- Tijn Mathieu uit Heiloo

Van het 1 op het andere moment kwam het volledige huis zonder stroom te zitten. Zelfs de hoofdschakelaar sloeg er steeds uit. Ik had geen idee waar het probleem kon liggen…

- Mark Rackham uit Apeldoorn

Een expert via deze website heeft onze stroomstoring snel en kundig opgelost. Wij zijn echt afhankelijk van de stroom en kunnen niet te lang zonder, gelukkig hoefde dit ook niet dank…

- Davey Kamper uit Beek

Elektricien netwerk Nederland

Wanneer je een stroomstoring hebt dan wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben door een vakkundige elektricien bij jou uit de regio. Dat kan nu via het landelijk opererend netwerk Elektriciens.org. Ook voor alle andere elektra werkzaamheden kun je ons inschakelen.