Heel Nederland

Wij kunnen je helpen door heel Nederland. Van Groningen tot Venlo.

Scherpe prijs

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Altijd een elektricien bij jou in de regio direct beschikbaar

De norm voor laagspanningsinstallaties

De NEN 1010 is een set regels en aanwijzingen voor het ontwerpen en aanleggen van elektrische installaties. Alle elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur moeten voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in de NEN 1010.

Je wilt natuurlijk wel dat de elektrische laagspanningsinstallatie adequaat en veilig functioneert. Hoewel de inspectie niet verplicht is, wordt er dikwijls een keuring uitgevoerd om te controleren of het nieuwe elektra systeem voldoet aan de gestelde normen.

Waarom een NEN 1010 laten uitvoeren?

Elektriciens.org adviseert om altijd een NEN 1010 uit te laten voeren wanneer je een nieuwe elektrische installatie aan laat leggen. Er zijn meerdere redenen die een NEN 1010 wenselijk maken:

  • Veel branden worden veroorzaakt door een gebrekkige of falende elektrische installatie.
  • De NEN 1010 inspectie en bijbehorende rapportage is het bewijs dat de installateur de elektrische installatie volgens de wettelijke eisen heeft aangelegd.
  • Wanneer er onveilige situaties of storingen optreden kan er een discussie ontstaan over de garantie. Een NEN 1010 – en de bijbehorende rapportage – biedt uitkomst in dit soort geschillen.
  • Het is een zogenaamde opleverinspectie die aantoont dat een nieuwe installatie veilig is.
  • De veiligheid van onze vakmannen wordt gewaarborgd door het regelmatig uitvoeren van de NEN 1010 inspectie.

Keuring elektrische arbeidsmiddelen

Onze vakmannen zijn specialisten op het gebied van het uitvoeren van de NEN 1010 inspectie. Bij Elektriciens.org is het namelijk verplicht om als vakman een praktijkgerichte cursus te volgen. De elektra wordt dus op de juiste wijze geïnspecteerd, gemeten en gerapporteerd.

De NEN 1010 omvat de volgende onderdelen:

  • Het inspecteren van elektrotechnische verdelers met behulp van een visuele en meetkundige beproeving.
  • Het inspecteren van de complete elektrotechnische installatie.
  • Het inspecteren van de aangesloten verbruikers.
  • Thermografische inspectie, waarbij er van de verdelers foto’s worden genomen met een speciale camera die temperatuurverschillen detecteert.
  • Beoordeling van de aanwezige installatietekeningen.

Twijfel niet langer en schakel onze vakmannen in om een grondige NEN 1010 inspectie uit te laten voeren. Zo kun je altijd met een gerust hart vertrouwen op een veilige elektrisch netwerk.

Wat zeggen onze klanten?

Een expert via deze website heeft onze stroomstoring snel en kundig opgelost. Wij zijn echt afhankelijk van de stroom en kunnen niet te lang zonder, gelukkig hoefde dit ook niet dank…

- Louis Kuilenburg uit Grave

Aangezien we toch met de verbouwing bezig waren van onze woning wilden we elektriciteit kabel laten verleggen naar de zolder. Een echte man-cave staat al jarenlang boven aan…

- Raf Verheij uit Steenwijk

Wij wilden onze groepenkast uitbreiden zodat we meer apparaten kunnen aansluiten. Ik durf hier zelf niet aan te beginnen, voor dit soort klusjes schakel ik liever een specialist in…

- Michaël Elberts uit Schiedam

De afgelopen weken is er veel ingebroken in onze straat. Wij hebben via Elektriciens.org een intercom laten installeren, op deze manier weten wij tenminste wie er voor de deur staat…

- Jimmy Jacobs uit Enschede

Elektricien netwerk Nederland

Wanneer je een stroomstoring hebt dan wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben door een vakkundige elektricien bij jou uit de regio. Dat kan nu via het landelijk opererend netwerk Elektriciens.org. Ook voor alle andere elektra werkzaamheden kun je ons inschakelen.